Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Καλοκαίρι

Έφτασε και το καλοκαίρι… Περίεργη εποχή. Στη διάρκεια της οι εναλλαγές των συναισθημάτων έντονες. Αρχικά, ξεκινά με ένα αίσθημα ανακούφισης. Η επίπονη περίοδος των εξετάσεων έχει τελειώσει και έρχεται να την αντικαταστήσει ένα τρίμηνο (σχεδόν) ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς και πάνω απ’ όλα ξεκούρασης. Όσο κυλούν οι ημέρες, την απόλυτη γαλήνη έρχεται να αντικαταστήσει η ανυπομονησία. Πότε θα πάμε στη θάλασσα; Βασανιστικό και συνάμα διαχρονικό ερώτημα των ημερών. Ύστερα και από εκείνο το μεταβατικό στάδιο ξεκινά η νοσταλγία (αρχές Αυγούστου). Αναπολούμε τις στιγμές της περασμένης χρονιάς περιμένοντας να ξεκινήσει μια νέα. Πιο δημιουργική, πιο ουσιαστική από την προηγούμενη…. Τα προαναφερθέντα διαδέχεται η απόλυτη αδράνεια. Η γνωστή κατάσταση «δεν κάνω τίποτα διότι πολύ απλά βαριέμαι». Αρχές Σεπτεμβρίου τέλος, έχουμε εγκλιματιστεί πλήρως με τη σχολική πραγματικότητα που ακόμα δεν έχει αρχίσει. Προετοιμασίες και πολλές φιλοδοξίες για μία νέα χρονιά εμπειριών. Αλλά μιας και βρισκόμαστε στο πρώιμο στάδιο του καλοκαιριού, ας το απολαύσουμε και ας μην προτρέχουμε. Καλό καλοκαίρι λοιπόν! 

4 σχόλια:

  1. Όχι, δε μπορώ με τίποτα να πω ότι δεν κάνω τίποτα διότι πολύ απλά βαριέμαι... Ακόμη κι όταν δεν κάνω τίποτα, στοχάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναλύω την έννοια της βαρεμάρας στο ακριβώς παραπάνω θέμα. (:p) Μπορείς να διαβάσεις πως η βαρεμάρα έχει διαφορετικές συνέπειες (αν μπορούν να χαρακτηρισθούν έτσι) και οδηγούν σε διαφορετικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου και του όποιου στοχασμού. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε χρειάστηκε να δω το προσωπικό μήνυμα για να καταλάβω πως είσαι εσύ Τζέσικα! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή