Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Office 2010




Η Microsoft εχει βαλθει να μας κρατάει στην “τσήτα”. Ο λόγος είναι ότι τη φετινή χρονιά όσο και την επόμενη κυκλοφορούν νέες εκδόσεις από το “βαρύ πυροβολικό” της εταιρείας. Έτσι, για να μην μένουμε χωρίς κάτι το ενδιαφέρον μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης των Windows 7, υπάρχουν τα πρώτα δείγματα γραφής για το επερχόμενο Office 2010, την πασίγνωστη σουίτα γραφείου της Microsoft. To PC WORLD εξασφάλισε και σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα την έκδοση Technical Preview του Office 2010.  

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι πλέον έχουμε μία ενιαία εικόνα σε όλες τις εφαρμογές του Office. Αυτό που στην έκδοση 2007 άφηνε την αίσθηση του μισοτελειωμένου πλέον έχει πάψει να υφίσταται. Το Ribbon βρίσκεται σε όλες τις εφαρμογές -συμπεριλαμβανομένου του Outlook- επαυξάνοντας τη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Το δεύτερο πιο ενδιαφέρον στοιχείο που κάνει την εμφάνισή του στην Technical Preview του Office 2010 είναι ο ρόλος που έχει πλέον το Office Button, ο οποίος αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Παρέχει μεν πρόσβαση στις λειτουργίες που γνωρίζουμε, όπως η δημιουργία ενός νέου αρχείου, αλλά πλέον όταν ο χρήστης το επιλέξει, το μενού που προκύπτει καταλαμβάνει όλο τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης, παρέχοντας μια σειρά από δυνατότητες που αλλάζουν ανάλογα με το αν έχουμε, για παράδειγμα, ανοικτό αρχείο ή όχι.
 
Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να μπορεί ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι, αν και η έκδοση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, όλες οι εφαρμογές είναι εξαιρετικά γρήγορες και -τουλάχιστον ως αίσθηση- δείχνουν σαφώς πιο γρήγορες από τις αντίστοιχες του Office 2007. Κάποια προβλήματα ειδικά σε αρχεία με macros εντοπίστηκαν ήδη, ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται λογικό, αφού υπάρχει αρκετός δρόμος εξέλιξης για το προϊόν. Η πρώτη αίσθηση είναι συνολικά θετική και περιμένουμε εναγωνίως και τα επόμενα builds για να δούμε τις εξελίξεις.
ΠΗΓΗ: http://www.pcw.gr/Product/Suites-general/Microsoft_Office2010_software_office_suite/74-4550.html

6 σχόλια:

  1. Κάτω η Micro$oft!

    Που στην αρχή τα δίνει δωρεάν και μετά εκμεταλλεύεται τον κοσμάκη.

    Όχι, που θα δώσουμε 100+€ για να πάρουμε την πολυτελή του σουίτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, πω… Έχω βαρεθεί να ακούω για την εκμετάλλευση που ασκεί η Microsoft και για τα αισθήματα απέχθειας που δημιουργούνται από τους εκάστοτε υποψήφιους αγοραστές. Τα προϊόντα που παρέχει η Microsoft δεν μπορεί να τα προωθεί στο εμπόριο δωρεάν (βλέπε διανομές linux) διότι πολύ απλά σκοπός της είναι η απόκτηση κέρδους για την ανάπτυξη αλλά και την πληρωμή των υπαλλήλων. Οι σουίτες προγραμμάτων που πωλούνται είναι για πολλούς απαραίτητες και η απόκτησή τους προϋποθέτει καταβολή χρημάτων. Χρημάτων που ορίζονται με βάση το κόστος αλλά και το κέρδος που προβλέπεται να αποκτηθεί. Μην κατακεραυνώνουμε λοιπόν τη Microsoft και την κάθε Microsoft γιατί με την ίδια λογική θα έπρεπε να κατηγορούμε το φούρναρη, που δε μας χαρίζει το ψωμί αλλά μας το πουλάει, και τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών μαζί με τα αντίστοιχα σημεία πώλησης που δεν προωθούν τα προϊόντα με τιμές κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eκμεταλλεύεται όμως με αθέμιτα μέσα την εισαγωγή άλλων εταιρειών στο παιχνίδι. Και εντάξει, ας ήταν τουλάχιστον λογικό το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθέμιτο τρόπο; Δηλαδή τι ακριβώς κάνει με την προώθηση μικρότερων εταιριών που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αθέμιτο; Όσον αφορά το κόστος, υπεύθυνοι δεν είμαστε ούτε εγώ, ούτε εσύ. Το κόστος διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Πληρωμή υπαλλήλων και αντίστοιχων κατασκευαστών, απόθεμα λειτουργικών θεμάτων ανάπτυξης, απόδοση και καταβολή χρηματικών ποσών σε ερευνητικά προγράμματα και το βασικότερο όλων απόκτηση κέρδους που είναι και ο σκοπός ύπαρξης της παρούσας επιχείρησης. Η Microsoft παρέχει στους καταναλωτές τα προϊόντα της με κάποιο συγκεκριμένο αντίτιμο. Αν θέλει κάποιος να τα αποκτήσει, θα τα πληρώσει όπως η τιμή αυτών ορίζεται από την κατασκευαστική εταιρία. Δεν ασκούν αισχροκέρδεια ή οτιδήποτε παρεμφερές. Η λογική είναι απλή. Θέλεις κάτι; Πλήρωσέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ....
    Στο τοιχο του δωματιου μου κρεμεται μια μεγαλη αφισα που μου την έκανε δωρο ο αδερφός μου..
    Ειναι ακριβως πεναντι μου αυτη τη στιγμη.
    Γραφει με μεγάλα κεφαλαία γραμματα:
    ''ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.''

    Θα ακολουθησω την συμβουλη της...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναφέρεται στο Office 2010 και στη λειτουργία της Microsoft ή γενικά στους υπολογιστές; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή